وبلاگ بوشدین

وبلاگ بوشدین

وبلاگ بوشدین

وبلاگ بوشدین

وبلاگ بوشدین

التهاب سینوزیت

التهاب سینوزیت ,التهاب سینوزیت چیست,التهاب سینوزیت,درمان التهاب سینوزیت,علائم التهاب سینوزیت,داروی التهاب سینوزیت,قرص ضد التهاب سینوزیت

التهاب سینوزیت , التهاب سینوزیت چیست , التهاب سینوزیت , درمان التهاب سینوزیت

توضیحاتی در مورد التهاب سینوزیت

بیماری کاوک‌ آماس یا سینوزیت که در انگلیسی به آن Sinusitis می گویند آماس حاد یا مزمن لایهٔ مخاطی در یک یا چند حفره اطراف بینی است. سینوس‌ها حفره‌های مملو از هوا در استخوان‌های جمجمه و صورت هستند. هر عاملی که موجب پرشدن و گرفتگی آن‌ها توسط موکوس یا چرک شود، سینوزیت ایجاد خواهد کرد. سرماخوردگی، حساسیت و انحراف تیغه بینی از عوامل این بیماری هستند. درد، تب خفیف، ترشحات بینی و حلق خصوصاً در صبح‌ها از علائم این بیماری هستند. سردردهای صبح‌گاهی در زمان بیدار شدن از خواب به صورت کاملاً مشخص به وجود مشکلی در سینوس اشاره دارد. همچنین درد در پیشانی، در محل سینوس‌های پیشانی در زمان لمس، درد در فک و دندان‌های بالایی و دردناکی گونه‌ها در زمان لمس‌کردن (در اثر عفونت سینوس‌های فک بالا)، تورم یا درد بافت اطراف چشم‌ها یا کناره‌های بینی، اختلال در حس بویایی و گرفتگی بینی از دیگر نشانه‌های بیماری هستند. همچنین آسیب فعالیت مژک‌های ریز حلق و بینی در افرادی که سیگار می‌کشند یا کسانی که در محیطی با آلودگی هوای شدید زندگی می‌کنند موجب خشکی مخاط بینی و سینوس‌ها و در نهایت عفونت سینوس می‌شود. شنا کردن و خصوصاً شیرجه‌زدن در استخرهای آلوده که آب آلوده با فشار وارد حفرات سینوس‌ها شود ممکن است منجر به عفونت سینوس‌ها شود. سینوزیت هوایی به‌دنبال تغییرات فشار هوا در پروازهای با ارتفاع زیاد می‌تواند موجب انسداد سوراخ‌های سینوس‌ها و ایجاد فشار منفی و ترشح در سینوس‌ها و بالاخره سینوزیت شود. در بسیاری از موارد ممکن است سینوزیت ناشی از آلرژی با سینوزیت عفونی اشتباه شود. به‌طور معمول گرفتگی ناشی از آلرژی را رینیت آلرژیک می‌نامند و پزشکان از نامیدن سینوزیت بر آن دوری می‌کنند. همچنین گاه میگرن با سردردهای سینوزیتی اشتباه گرفته شود. سینوزیت می‌تواند در کودکان با سنین مختلف، نشانه‌های متفاوتی ایجاد کند. کودکان کم سن‌تر بیشتر نشانه‌های شبیه به سرماخوردگی دارند که شامل آبریزش و گرفتگی بینی و تب ملایم می‌شود.در این مطلب از سایت جسارت در مورد التهاب سینوزیت صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.

انواع سینوس

هر انسانی در هر طرف صورتش ۴ عدد سینوس  دارد که عبارت‌اند از: ۱- سینوس فکی (maxillary sinuses): در زیر چشم و در استخوان گونه واقع است. سینوزیت فکی باعث ایجاد درد و احساس فشار در گونه‌ها می‌شود (دندان‌درد و سردرد). ۲- سینوس پیشانی (frontal sinuses): در بالای چشم و در استخوان پیشانی قرار دارد. سینوس‌های پیشانی تا سن ۵–۱۰ سالگی وجود ندارند. این سینوس‌ها از سن ۷ سالگی به بعد پدید می‌آیند. سینوزیت پیشانی باعث ایجاد درد و احساس فشار در بالای چشم‌ها می‌شود (سردرد). ۳-سینوس پرویزنی (ethmoid sinuses): بین چشم و بینی و در استخوان پرویزنی واقع است. سینوس‌های فکی و پرویزنی از بدو تولد وجود داشته و تا ۱۸ سالگی به رشد خود ادامه می‌دهند. سینوزیت پرویزنی باعث ایجاد درد و احساس فشار بین بینی و چشم‌ها می‌شود (سردرد). ۴- سینوس شب‌پره‌ای (sphenoid sinuses): در پشت سینوس پرویزنی و چشم و در مرکز استخوان جمجمه، زیر غدهٔ هیپوفیز قرار دارد. سینوسهای شب‌پره‌ای در سنین بلوغ ظاهر می‌گردند. سینوزیت شب‌پره‌ای باعث ایجاد درد و احساس فشار پشت چشم‌ها می‌شود. براساس دوره سینوزیت براساس دورهٔ بیماری به سه دستهٔ حاد (کم‌تر از ۴ هفته)، زیرحاد (۴ تا ۸ هفته) و مزمن (بیش‌تر از ۸ هفته) تقسیم می‌شود.

پیشگیری از عود کردن سینوزیت

راههای علمی و پزشکی پیشگیری از عود کردن سینوزیت و یا کمک به بهبود سریع تر: ۱-بخور: تنفس هوای مرطوب و گرم باعث کاهش تورم منافذ سینوس ها خواهد شد. برای این کار روزی سه بار ظرف آبی را به جوش آورده حوله ای روی سر و ظرف آب بیندازید و به مدت ۱۵ دقیقه هوای گرم و مرطوب را استنشاق کنید یا با استفاده از دستگاه بخور، هوای اتاق را مرطوب نگه دارید. هفته ای یک بار برای جلوگیری از رشد قارچ و کپک روی دستگاه بخور، آن را با مواد سفید کننده خانگی تمیز کنید. ۲- دوش آب گرم: آب گرم با افزایش جریان خون در سینوس ها اثرات ضد احتقانی ) گرفتگی ( خواهد داشت. ۳ – در هوای تمیز تنفس کنید: از افراد سیگاری دوری کنید. در فصل گرده افشانی در و پنجره ها را ببندید و کمتر بیرون بروید تا دچار حساسیت نشوید. ۴- بینی را مرطوب کنید: روزانه چند نوبت بینی خود را با آب نمک مرطوب کنید، زیرا آب نمک با اثرات ضد التهابی ، تورم منافذ سینوس ها را کم می کند. ۵- زیاد آب بنوشید: روزانه ۸-۶ لیوان آب بنوشید تا ترشحات بدن و سینوس ها رقیق شوند. ۶- ورزش کنید: نرمش روزانه به مدت ۲۰ دقیقه، باعث افزایش جریان خون در بدن و سینوس ها می شود و از تورم منافذ آنها می کاهد. ۷- وضعیت خواب خود را تغییر دهید: با گذاشتن دو یا سه بالش زیر سر به هنگام خواب و بالا قرار گرفتن سر نسبت به تنه، محتویات سینوس ها راحت تر تخلیه می شود.

  • اقبال ملایری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی