علایم و علت ورم روده نشانه چیست و مشکلات کولیت روده
علایم و علت ورم روده نشانه چیست و مشکلات کولیت روده
ورم روده نشانه چیست ,نشانه های ورم روده چیست,ورم روده چیست,التهاب روده چیست,علائم ورم روده چیست,علایم ورم روده چیست,ورم روده بزرگ چیست,درمان ورم روده چیست,دلیل ورم روده چیست,عوارض ورم روده چیست,ورم روده نشانه چیست,التهاب روده چیست,علت ورم روده چیست,علایم ورم روده چیست,التهاب روده چیست؟,التهاب روده بزرگ چیست,علت التهاب روده چیست,علائم التهاب روده چیست,بیماری التهاب روده چیست؟,علت التهاب روده بزرگ چیست,التهاب روده ای چیست,علاعم التهاب روده چیست,التهاب روده کوچک چیست,علت ورم روده چیست
در ادامه این مطلب با عوارض و اینکه ورم روده نشانه چیست آشنا خواهید شد همچنین به روش های درمان این بیماری در این مطلب اشاره شده است .
هدف درمانهای پزشکی در بیماری IBD، این است که پاسخ التهابی ناهنجار سرکوب شود تا بافت لولهی گوارش فرصتی برای بهبود داشته باشد. زمانی که این بهبودی حاصل شود به تبع آن باید شاهدِ از بین رفتن علائم اسهال و درد شکمی باشیم. زمانی که علائم تحت کنترل درآمدند، درمان پزشکی تمرکز خود را روی کاهش دفعات عود بیماری و حفظ دورهی خاموشی بیماری قرار میدهد. پزشکان معمولا برای درمان IBD داروها را به صورت مرحلهبهمرحله تجویز میکنند. در شیوهی مرحلهای ابتدا داروهای کمضررتر یا داروهایی که دورهی مصرف کوتاهتری دارند تجویز میشوند؛ اگر این داروها تسکین مورد نظر را فراهم نکرد داروهای مرحلهی بالاتر استفاده میشوند.
ورم روده نشانه چیست
اصطلاح بیماری رودهی التهابی یا به اختصار آیبیدی (IBD: Inflammatory Bowl Disease) به گروهی از بیماریهای التهابزا گفته میشود که روده را درگیر میکنند. گمان غالب بر این بوده است که التهاب روده نوعی بیماری خودایمنی است، اما تحقیقات نشان میدهند که التهاب مزمن روده ممکن است نه به دلیل حملهی دستگاه ایمنی به خود بدن، بلکه به علت حمله به ویروسها و باکتریهای بیضرر یا غذای موجود در رودهها باشد که التهاب و بهدنبال آن آسیب روده را ایجاد میکند. التهاب زخمشوندهی رودهی بزرگ یا کولیت اولسراتیو (UC: Ulcerative Colitis) و بیماری کرون (Crohn’s disease) دو بیماری جدی از بیماریهای التهابی روده هستند. کولیت اولسراتیو محدود به پسروده یا رودهی بزرگ است. اما بیماری کرون میتواند هر قسمتی از لولهی گوارش، از دهان تا مقعد، را درگیر کند؛ گرچه معمولا انتهای رودهی کوچک یا رودهی بزرگ یا هر دو را درگیر میکند. اگر دچار IBD باشید، میدانید که معمولا این بیماری با شدت و ضعف دورهای همراه است. زمانی که التهاب شدید وجود دارد، بیماری فعال است و علائم ظهور میکنند. زمانی که میزان التهاب خفیف باشد یا التهابی وجود نداشته باشد، فرد علامتی ندارد و گفته میشود که بیماری خاموش شده است.
بیشتر بخوانید :
گل گاوزبان و سرماخوردگی
زردچوبه در غذای کودک
خواص بوییدن گل نرگس
خواص زرشک برای پوست
درمان معمولا با آمینوسالیسیلاتها (aminosalicylates) آغاز میشود که داروهای ضدالتهاب شبیه به آسپرین هستند: سولفاسالازین یا آزولفیدین (sulfasalazine / Azulfidine)؛ اولسالازین یا دیپنتوم (olsalazine / Dipentum)؛ بالسالازید یا کولازال (balsalazide/ Colazal)؛ مسالامین یا آساکول/ لیالدا/ پنتاسا/ آپریسو (mesalamine/ Asacol, Lialda, Pentasa, Apriso). مسالامین (مزالازین، مسالازین) نامهای مختلف دارویی هستند که بهصورت خوراکی، شیاف مقعدی یا تنقیه برای درمان کولیت اولسراتیو به کار میرود.
نشانه های ورم روده چیست
بیماری التهاب روده دلیل مشخصی ندارد. برخی از عوامل یا ترکیبی از آنها (باکتریها، ویروسها، پادتنها) سیستم ایمنی بدن را برای ایجاد واکنش التهابی در دستگاه گوارش فعال میکنند. تحقیقات اخیر ترکیبی از عوامل مانند وراثت، ژنها، و/یا عوامل محیطی را در پیدایش بیماری التهاب روده مؤثر میدانند. همچنین این احتمال وجود دارد که بافت بدن، خود این واکنش خودایمنی را برانگیخته کند. دلیل بیماری التهاب روده هرچه باشد، واکنشهای کنترلنشدهی التهابزا ادامه پیدا میکنند و به دیوارهی رودهای آسیب میزنند؛ این وضعیت منجر به اسهال و درد شکمی میشود.
اینفلکسیماب یا رمیکید (Infliximab/ Remicade)؛ اینفلکسی ماب-dyyb یا اینفلکترا (infliximab-dyyb/ Inflectra)، داروی بیوژنریک رمیکید. این دو، داروهای تأییدشدهی سازمان غذا و داروی امریکا (FDA)، برای درمان موارد متوسط تا شدید بیماری کرون در صورت اثربخش نبودن داروهای معمول، هستند. آنها به دسته داروهایی تعلق دارند که به عنوان ضد TNF شناخته میشوند. TNF: tumor necrosis factor به معنی عامل نکروز تومور است. TNF توسط گلبولهای سفید بدن تولید میشود و اعتقاد بر این است که در تخریب بافتی ایجاد شده در بیماری کرون نقش دارد.
ورم روده چیست
مانند سایر بیماریهای مزمن، در بیماری التهاب روده (IBD) بیمار دورههای افت و خیز بیماری را تجربه میکند. با شدت گرفتن بیماری علائم ظاهر میشوند، با تخفیف علائم گفته میشود بیماری فروکش کرده و با ناپدید شدنِ علائم، سلامتی بازگشته است. علائم التهاب روده میتوانند خفیف تا شدید باشند و شدت علائم معمولا به این بستگی دارد که بیماری کدام بخش از دستگاه گوارش را درگیر کرده باشد. علائم IBD عبارت است از: گرفتگی و درد شکمی؛ اسهال که ممکن است خونآلود باشد؛ احساس فوریت شدید برای دفع؛ تب؛ کاهش وزن؛ کاهش اشتها؛ کمخونی فقر آهن که در اثر از دست دادن خون ایجاد شده باشد.
استفاده از جراحی برای درمان بیماریهای التهابی روده به نوع بیماری بستگی دارد. برای مثال کولیت اولسراتیو را میتوان با جراحی مداوا کرد زیرا این بیماری به رودهی بزرگ محدود میشود. زمانی که رودهی بزرگ برداشته شود بیماری باز نمیگردد. اما با جراحی نمیتوان بیماری کرون را درمان کرد، با این وجود برخی جراحیها ممکن است در این بیماران انجام بشود. جراحی بیش از اندازه در مبتلایان به بیماری کرون در حقیقت میتواند به وخامت بیماری منجر بشود.
التهاب روده چیست
بیماری التهاب روده میتواند با مشکلات جدی در سلامتی رودهها همراه باشد: خونریزی فراوان از زخمها (اولسرها)ی رودهای؛ سوراخ شدگی یا پارگی روده؛ تنگ شدن روده (stricture) و مسدود شدن روده، که در بیماری کرون دیده میشود؛ فیستول (مجرای خروجی ناهنجار) و بیماریهای اطراف مقعد (بیماریهایی که بافت اطراف مقعد را درگیر میکند)؛ این مشکل بیشتر در بیماری کرون دیده میشود تا در کولیت اولسراتیو؛ رودهی متسع سمی (مگاکولون سمی) که به اتساع بیش از اندازهی رودهی بزرگ گفته میشود که میتواند زندگی فرد را تهدید کند. این حالت بیشتر در کولیت اولسراتیو دیده میشود تا در بیماری کرون؛ سوءِتغذیه. بیماریهای التهابی روده، به خصوص کولیت اولسراتیو، خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ را افزایش میدهند. IBD همچنین میتواند روی دیگر اندام بدن اثر بگذارد؛ برای مثال، فرد مبتلا به بیماریهای التهاب روده ممکن است دچار التهاب مفصل (آرتریت)، مشکلات پوستی، التهاب چشم، اختلالات کلیوی و کبد یا از دست دادن بافت استخوانی شود. مشکلات مفصلی، چشمی و پوستی اغلب در کنار یکدیگر بروز پیدا میکنند.
ورم روده نشانه چیست
بیشتر بخوانید :
سرکه بالزامیک و لاغری
زالزالک و یبوست
بهارنارنج و پوست
جوز هندی و پسردار شدن
- ۹۷/۰۷/۰۵